Alles wat u moet weten over de warmtepomp water/water.

Hoe werkt de water/water-warmtepomp?

Met de water/water-warmtepomp, die grondwater als extractiebron gebruikt, kunt u uw huis efficiënt verwarmen. De warmte die aan het grondwater wordt onttrokken, wordt vervolgens overgebracht naar het warmwatercircuit van uw verwarmingssysteem.

Energie besparen

Bij dit type installatie zijn er verschillende putten: een verzamel- of aanzuigput en een afvoer- of restitutieput. Hiervoor moeten in het algemeen twee putten worden geboord, hoewel voor sommige modellen slechts één put nodig kan zijn.

Wat zijn de voordelen van dit apparaat?

Dit verwarmingssysteem heeft een opmerkelijke prestatie. Het water, de warmtebron, wordt op een constante temperatuur gehouden (gemiddeld 10 graden) en alle geïnstalleerde apparatuur wordt beschermd. Wat de buitentemperatuur ook is, het rendement blijft hoog.

Een ander voordeel is dat het met dit systeem ook mogelijk is om uw huis in de zomer te koelen. Alles wat u nodig heeft is vloerverwarming/-koeling en/of ventilatorconvectoren en een warm/koud thermostaat.

Chez Frigotech, à Bruxelles, en tant qu’installateur expert, nous proposons à notre clientèle un large choix d’appareils ultra économiques et performants.

Om onze klanten beter tevreden te stellen, werken we alleen met de beste merken op de Europese markt, waaronder: Daikin en Mitsubishi Electric. Zo garanderen wij u een betrouwbare, optimale en efficiënte airconditioning met een laag energieverbruik.

Onze ontwerp- en berekeningsafdeling ontwikkelt op maat een warmtepompsysteem dat perfect is voor uw behoeften.

Neem contact met ons op voor een
gratis offerte!

Ben je van plan om koelapparatuur te installeren? Wil je meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Politiques

Ons Kantoor
Adres
SOS hersteldienst
Openingsuren
Volg ons :
Ze praten over ons !
Bonjour, j’ai fait appel à Frigotech pour une installation d’une chambre froide pour mon restaurant. Parmi les sociétés que j’ai contactées, Frigotech m’a le plus intéressée au niveau qualité/prix. Tout s’est bien passé, hyper rapide et efficace. Merci encore !
Alain Van Wel
Nous tenons à remercier le professionnalisme de Frigotech. Nous avons fait appel à leur services pour installer une pompe à chaleur air-eau. Les techniciens ont été patients et efficaces face à mes innombrables questions 😊. Travail parfait et effectué à temps.
Louise Martin
Frigotech heeft de installatie van onze airconditioning gedaan Ik was aangenaam verrast door hun reactievermogen, hun aandacht voor onze behoeften en hun professionalisme. De technici legden stap voor stap alle details van de installatie uit. Ze waren punctueel en beantwoordden al onze vragen. Ik beveel de firma Frigotech ten zeerste aan!
Marianne & Bernard Laruelle-DeDecker
J’ai trouvé la société de référence pour installer une ventilation double flux pour mon domicile ! On s’y sent tellement mieux et l’air est plus purifié. Equipe au top et installation rapide et propre
Thibaut Lemaître-Maréchal

Dat de warmtepomp (of WP) momenteel zeer populair is als verwarmingssysteem (en als koelsysteem in het geval van omkeerbare apparatuur), komt omdat het een zuivere en economische energie is in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Inderdaad, met een warmtepomp , het is de buitenomgeving waarmee u uw huis kunt verwarmen! Concreet, de warmtepomp onttrekt warmte aan de grond, het water of de lucht buiten en geeft die af in uw woning. Er zijn verschillende soorten warmtepompen, en de warmtepomp water/water behoort tot de zogenaamde geothermische warmtepompen. De warmtepomp water/water gebruikt de warmte van het grondwater om het huis te verwarmen of zorgt voor de productie van warm water voor sanitair gebruik.

Voor al uw water/water-warmtepompinstallaties in België kunt u vertrouwen op de gecertificeerde expertise van Frigotech. Uw installateur van water/water warmtepompen in België begeleidt u van A tot Z bij de uitvoering van uw project, of het nu gaat om een nieuwe constructie of de vervanging van een bestaand verwarmingssysteem. Om van alle voordelen van uw warmtepomp water/water te genieten, is het essentieel om een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf voor de installatie. Bij Frigotech garanderen we een professionele installatie en als echte verwarming specialisten hebben we de nodige vaardigheden om u zo goed mogelijk te adviseren!

DE WARMTEPOMP WATER/WATER OM TE GENIETEN VAN EEN EFFICIËNTE EN ZUINIGE VERWARMINGSYSTEEM

Voor woningverwarming zijn er verschillende oplossingen die aan elk project aangepast kunnen worden. En onder de efficiënte, duurzame en ecologische systemen is de geothermische warmtepomp een van de bekendste, meer bepaald de waterpomp water/water (of WP aquathermisch). De warmtepomp water/water is een toestel waarmee u uw huis kunt verwarmen, maar ook uw sanitair warm water kunt produceren, dankzij de warmte die uit het grondwater wordt gehaald. Dit water heeft altijd een hogere temperatuur dan het water aan de oppervlakte, dat ook onderhevig is aan klimatologische omstandigheden. De temperatuur is gemiddeld 10°C gedurende het hele jaar.

Door water uit grondwater, meren of rivieren te gebruiken, de water/water-warmtepomp haalt de calorieën en dus de warmte uit dit water (geothermisch systeem) om vervolgens het huis of het sanitair warm water te verwarmen. Deze worden vervolgens door een warmteoverdrachtsvloeistof naar het centrale verwarmingssysteem getransporteerd. Daartoe beschikt de warmtepomp water/water-warmtepomp over een opvang, meestal een put, gekoppeld aan een pomp.

Er zijn verschillende soorten water/water-warmtepompinstallaties, afhankelijk van het gebruikte type opvanger. Wij maken dus een onderscheid tussen grondwateropvang, het systeem dat als het meest efficiënte en het meest ecologische wordt beschouwd. De warmte wordt rechtstreeks aan het grondwater onttrokken en stroomafwaarts van het onttrekkingspunt in dezelfde bron geloosd. De warmtepomp kan ook van het type glycolwater zijn met een systeem van horizontale of verticale ondergrondse sensoren. De warmteoverdrachtsvloeistof heet dan glycol en circuleert in een gesloten circuit.

Of het nu gaat om een vloerverwarming, een boiler of zelfs radiatoren die aangesloten zijn op een centraal verwarmingscircuit, de warmtepomp water/water kan verschillende soorten warmteafgevers leveren. Een waterpomp water/water is ook volledig compatibel met een omkeerbaar systeem, zodat deze in de winter warmte en in de zomer koelte kan leveren! In ieder geval kan het team van Frigotech uw warmtepomp water/wate installeren volgens uw behoeften.

FRIGOTECH : UW EXPERT-INSTALLATEUR VAN WATERPOMPEN WATER/WATER IN BELGIË !

De geothermische energie vereist speciale installatietechnieken. Bovendien kan de installatie van warmtepompen en meer bepaald van een warmtepomp water/water kan niet overal worden toegepast vanwege een complex en invasief opvangsysteem.

Seul un expert en la matière sera en mesure de réaliser l’ensemble des opérations d’installation ou de réparation de pompe à chaleur et de réglages indispensables à ce type de système. De A à Z, du montage du projet à la mise en œuvre de l’installation de votre pompe a chaleur eau eau en Belgique, en passant par le dimensionnement des équipements et les conseils d’expert, vous trouverez chez Frigotech toute l’expertise essentielle qui  vous garantira un bon fonctionnement de votre PAC, optimal et optimisé en fonction de vos réels besoins.

Ten slotte, door de installatie van uw water/water-warmtepomp in België aan Frigotech toe te vertrouwen, beschikt u over een echte kwaliteitsgarantieAarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of een offerte wilt aanvragen. Deze dienst is volledig gratis en verplicht u tot niets!

Alle producten hebben een garantie van 2 jaar.

Wij garanderen dat onze producten overeenstemmen met uw bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die u mag hebben met betrekking tot de productspecificaties. Wij garanderen ook dat onze producten voldoen aan alle bestaande wetten op het moment van uw bestelling.

frigotec
ONS WERKGEBIED
© Copyright - Frigotech: Airconditioning, Koeling, Ventilatie, Verwarming
Mening van klanten
Erg goed
5.0 / 5.0