Ontvochtiger

Afhankelijk van de warmtebron (water, lucht, grond) die u kunt aanboren en wat u wilt verwarmen (water, lucht of beide), zijn er verschillende warmtepompmodellen beschikbaar. Sommige zijn meer geschikt voor woningen in de stad.

Het principe van de warmtepomp is eenvoudig: calorieën onttrekken aan de omgeving (water, lucht, bodem) en deze in de vorm van warmte afgeven aan het verwarmingssysteem waarop hij is aangesloten.

Het voordeel van het systeem is het lage energieverbruik. Hoewel het moeilijk is het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een warmtepomp te schatten, verschilt deze van traditionele verwarmingssystemen in die zin dat zij warmte afneemt en niet produceert.

In de industriële en commerciële sectoren - met name zwembaden en opslagplaatsen - worden de gebruikers vaak geconfronteerd met de noodzaak de vochtigheid van de lucht voortdurend te controleren.

De kwaliteit van het product garanderen

Een nauwkeurige regeling van de vochtigheid tijdens het productieproces is vaak een sleutelfactor om een blijvend hoge productkwaliteit te garanderen. Het gebruik van ontvochtigers en drogers zorgt ervoor dat deze processen veilig en stabiel

Productie in stand houden en stilstand voorkomen

Ontvochtigers kunnen leidingen, installaties, bedrijfsapparatuur en technische apparaten beschermen tegen vochtschade. Dit betekent dat de apparatuur altijd gebruiksklaar is en dure renovaties minder nodig zijn. Het risico van productieonderbrekingen wordt daardoor sterk verminderd.

Bescherming van waardevolle opgeslagen en gearchiveerde activa
In archieven en magazijnen helpen ontvochtigers waardevolle voorwerpen te beschermen tegen vochtschade die, in extreme gevallen, tot totale vernietiging kan leiden.

Buiten bedrijf stellen van machines
Machines en uitrusting die regelmatig buiten bedrijf worden gesteld, kunnen met behulp van ontvochtigers tegen corrosie worden beschermd. Op die manier blijven zij in goede staat en kunnen zij sneller weer in bedrijf worden genomen.

Bescherming van gebouwen 

Ontvochtigers kunnen worden gebruikt om de diffusie van waterdamp in gebouwen zoveel mogelijk te voorkomen/verminderen en zo te beschermen tegen aantasting op lange termijn. Dit bespaart op dure renovaties.

Om de operationele veiligheid en hygiëne te garanderen

Condensatie in looppaden in fabrieken kan leiden tot een verhoogd risico op ongevallen en de groei van bacteriën bevorderen. Ontvochtigers helpen een veilige en gezonde omgeving te handhaven.

Bij Frigotech bieden we onze klanten een breed gamma van uiterst zuinige en efficiënte toestellen.

Om onze klanten beter tevreden te stellen, werken wij alleen met de beste merken op de Europese markt, namelijk: Cairox en Renson. Hierdoor kunnen wij u een betrouwbare, optimale en efficiënte ventilatie garanderen met een laag stroomverbruik.

Onze ontwerp- en berekeningsafdeling zal het ontvochtigingssysteem ontwikkelen dat perfect aan uw behoeften voldoet.

Wilt u uw huis of bedrijfspand uitrusten met een duurzaam en efficiënt ontvochtigingssysteem? Doe een beroep op de deskundigheid en knowhow van de firma Frigotech!

Vraag uw gratis offerte aan!

Geïnteresseerd in onze diensten?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN GRATIS OFFERTE

Alle producten worden geleverd met 2 jaar garantie. Wij garanderen dat onze producten in overeenstemming zijn met uw bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die u op grond van de productspecificaties mocht hebben. Wij garanderen ook dat onze producten voldoen aan alle bestaande wetten op het moment van uw bestelling.