Warmtepomp lucht/water: hoe werkt het?

Warmtepompen zijn een verwarmingsmethode die calorieën aan een bestaande omgeving onttrekt en deze in een woning afgeeft. Dit principe geldt voor de lucht-water warmtepomp, die de calorieën in de lucht verzamelt, deze omzet in warmte die water verwarmt, en die vervolgens wordt gedistribueerd naar uw verwarmingssysteem.

Het werkingsprincipe van de lucht/water warmtepomp

In tegenstelling tot de warmtepomp lucht/lucht, die energie uit de buitenlucht haalt en deze in de vorm van warme lucht afgeeft, haalt de lucht/water-warmtepomp calorieën uit de lucht buiten het huis, maar gebruikt water om de warmte te transporteren. Sommige van de efficiëntere warmtepompmodellen kunnen tot -25°C werken. De prestaties van uw warmtepomp zijn dus afhankelijk van het klimaat in uw regio. Hoe meer elektriciteit u gebruikt om het water in uw systeem te verwarmen, hoe lager het rendement van uw lucht/water-warmtepomp en hoe meer energie u verbruikt.

Bij Frigotech bieden we onze klanten een breed assortiment van ultra-economische en efficiënte apparaten.

Om onze klanten beter tevreden te stellen, werken we alleen met de beste merken op de Europese markt, waaronder: Daikin en Mitsubishi Electric. Zo garanderen wij u een betrouwbare, optimale en efficiënte airconditioning met een laag energieverbruik.

Onze ontwerp- en berekeningsafdeling ontwikkelt op maat een warmtepompsysteem dat perfect is voor uw behoeften.

Neem contact met ons op voor een
gratis offerte!

Vous avez un projet d’installation de matériel frigorifique ? Souhaitez-vous avoir plus d’informations à propos de nos services ? Contactez-nous, nous nous ferons un plaisir de vous renseigner !

  Ons Kantoor
  Adres
  SOS hersteldienst
  Openingsuren
  Volg ons :
  Ze praten over ons !
  Bonjour, j’ai fait appel à Frigotech pour une installation d’une chambre froide pour mon restaurant. Parmi les sociétés que j’ai contactées, Frigotech m’a le plus intéressée au niveau qualité/prix. Tout s’est bien passé, hyper rapide et efficace. Merci encore !
  Alain Van Wel
  Nous tenons à remercier le professionnalisme de Frigotech. Nous avons fait appel à leur services pour installer une pompe à chaleur air-eau. Les techniciens ont été patients et efficaces face à mes innombrables questions 😊. Travail parfait et effectué à temps.
  Louise Martin
  Frigotech heeft de installatie van onze airconditioning gedaan Ik was aangenaam verrast door hun reactievermogen, hun aandacht voor onze behoeften en hun professionalisme. De technici legden stap voor stap alle details van de installatie uit. Ze waren punctueel en beantwoordden al onze vragen. Ik beveel de firma Frigotech ten zeerste aan!
  Marianne & Bernard Laruelle-DeDecker
  J’ai trouvé la société de référence pour installer une ventilation double flux pour mon domicile ! On s’y sent tellement mieux et l’air est plus purifié. Equipe au top et installation rapide et propre
  Thibaut Lemaître-Maréchal

  Om uw huis van zowel verwarming als warm water te voorzien, kiezen veel mensen voor een lucht-water warmtepomp. Dit type warmtepomp (WP) installatie onttrekt calorieën aan de buitenlucht en zet ze om in warmte, en produceert zo verwarming en sanitaire warm water in uw huis. Het is dus een efficiënt verwarmingssysteem dat minder energie verbruikt en tegelijkertijd milieuvriendelijk is. Bovendien is een lucht/water-warmtepompinstallatie geschikt voor alle soorten woningen.

  Als u op zoek bent naar een installateur van lucht-water warmtepompen in België, biedt Frigotech u al zijn expertise op in dit domein. De installatie van een lucht-water warmtepomp moet goed worden bestudeerd voor het begin van de werkzaamheden, of het nu gaat om een energetische renovatie of een bouw van uw huis, om te kunnen genieten van een professionele warmtepompinstallatie. Daarom moet u contact opnemen met professionals in dit domein om zeker te zijn van de kwaliteit van het werk en efficiënte apparatuur. Dankzij onze jarenlange ervaring in dit domein kunt u genieten van een kwalitatieve en winstgevende installatie. Bovendien kan bij Frigotech de prijs van een lucht-water warmtepompinstallatie aan alle budgetten worden aangepast. Afhankelijk van uw behoeften en uw budget vinden we samen de beste verwarmingsoplossing en het product dat aan al uw verwachtingen voldoet! Om de prijzen te kennen of om een volledig gratis offerte aan te vragen voor het onderhoud of de installatie van uw lucht/water-warmtepomp in een renovatie of een nieuwe woning in België, aarzel dan niet om een beroep te doen op een professionele installateur.

  DANKZIJ FRIGOTECH, GENIET VAN ALLE VOORDELEN VAN DE INSTALLATIE VAN EEN WARMTEPOMP LUCHT-WATER!

  Onder de verschillende modellen verwarmingstoestellen, aerothermische en geothermische warmtepompen op de markt, is de lucht/water-warmtepomp (WP lucht/water) het meest populaire product of oplossing. Het is zowel ecologisch als economisch, met lagere bedrijfskosten. De installatie van een lucht/water warmtepomp is ook mogelijk bij renovatie of in een nieuwe woning. De installatie van een lucht/water-warmtepomp vereist de tussenkomst van een erkend installateur. Zo kunt u genieten van een kwaliteitsinstallatie, maar ook van eventuele financiële steun voor deze ecologische verwarmingsoplossing die minder energie verbruikt dan andere installaties. In dat opzicht biedt Frigotech u zijn diensten aan als gespecialiseerd installateur van lucht-water warmtepompen in België.

  Een warmtepomp lucht-water garandeert een groot thermisch comfort in uw woning en laat u toe aanzienlijke energiebesparingen te maken. In tegenstelling tot een geothermische warmtepomp, die warmte uit de grond haalt en grote werkzaamheden vereist, is de installatie van een lucht-water (aerothermische) warmtepomp veel eenvoudiger, omdat deze de calorieën opvangt die in de binnenlucht van een huis aanwezig zijn, voordat deze binnen worden afgegeven. Bovendien kan de warmtepomp lucht/water omkeerbaar zijn: een warmtepomp kan in de winter verwarmen en in de zomer koelen.

  Het kan ook aangepast worden aan bestaande systemen, vooral bij vervanging van een oliegestookte ketel. De warmtepomp lucht/water is perfect compatibel met verschillende soorten warmtebronnen zoals conventionele waterradiatoren, lage temperatuur-radiatoren, vloerverwarming, enz. De lucht-water warmtepomp is zeer eenvoudig te installeren als u een centrale verwarming heeft. Dankzij dit verwarmingssysteem wordt de temperatuur in een huis stabiel geregeld. De waterpompen lucht/water voldoen op die manier aan de behoeften van elke ruimte in huis en zorgen voor een groot dagelijks comfort. En in tegenstelling tot de waterpomp lucht/lucht voldoet de installatie van een lucht-water warmtepomp aan de behoeften van de woning voor zowel verwarming als sanitaire warm water. Bij Frigotech bieden we een breed assortiment verwarmingstoestellen tegen aantrekkelijke prijzen. Uw professionele installateur in België biedt u het voordeel van al zijn expertise in het domein voor de installatie en het onderhoud van uw verwarming.

  FRIGOTECH, INSTALLATEUR VAN WARMTEPOMP LUCHT/WATER IN BELGIË!

  Erkend door het Brusselse Leefmilieu, is Frigotech een gerenommeerd bedrijf op het gebied van verwarming, airconditioning en ventilatie, industriële en commerciële koeling. Voor elke installatie van een waterpomp lucht/water is de interventie van een erkend installateur altijd verplicht. Er moet rekening worden gehouden met verschillende risico's, waaronder de behandeling van het koelmiddel in het circuit van luchtwarmtepompen. Als een binnen- of buitenunit lekt, bijvoorbeeld door een slechte installatie, kan dit schadelijk zijn voor zowel de bewoners van het huis als het milieu.

  De installatie van een warmtepomp lucht/water zorgt voor meer comfort en een reële besparing op de energiefactuur van uw woning. Vertrouw de expertise van een professionele installateur om ervoor te zorgen dat uw werkzaamheden volgens de normen worden uitgevoerd en dat uw warmtepomp lucht/water goed functioneert! Naast de installatie van warmtepompen lucht/water kan ons team ook zorgen voor regelmatig onderhoud, reparatie of zelfs herstelling van uw warmtepomp dankzij onze expertise. Voor een installatieproject van uw warmtepomp in België, aarzel niet om ons te contacteren voor een volledig vrijblijvende prijsofferte van een lucht-water warmtepomp installatie. Wij beantwoorden ook graag aan al uw vragen! Bij Frigotech bent u altijd verzekerd van het beste advies en de beste diensten, en dat tegen de beste prijzen!

  Alle producten hebben een garantie van 2 jaar.

  Wij garanderen dat onze producten overeenstemmen met uw bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die u mag hebben met betrekking tot de productspecificaties. Wij garanderen ook dat onze producten voldoen aan alle bestaande wetten op het moment van uw bestelling.

  © Copyright - Frigotech: Airconditioning, Koeling, Ventilatie, Verwarming
  Mening van klanten
  Erg goed
  5.0 / 5.0