Afhankelijk van de warmtebron (water, lucht, grond) die u kunt gebruiken en wat u wilt verwarmen (water, lucht of beide), zijn er verschillende warmtepompmodellen beschikbaar. Sommige zijn meer geschikt voor stadswoningen.

Het voordeel van het systeem is het lage energieverbruik. Hoewel het moeilijk is het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een warmtepomp te schatten, verschilt deze van traditionele verwarmingssystemen doordat deze warmte neemt en niet produceert.

Het principe van de warmtepomp is eenvoudig: calorieën halen uit de omgeving (water, lucht, bodem) en deze in de vorm van warmte afgeven aan het verwarmingssysteem waarop hij is aangesloten.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen:

  • Warmtepomp lucht/water
  • Warmtepomp water/water
  • Warmtepomp lucht/lucht

Sommige zijn zelfs uitgerust met airconditioning voor de zomer.

Warmtepompen onttrekken energie :

  • In de grond (geothermische warmtepomp);
  • In het grondwater (aqua-thermische warmtepomp);
  • Of in de buitenlucht (aerothermische warmtepomp).

Chez Frigotech, une entreprise de pointe située à Bruxelles, nous proposons à notre clientèle un large choix d’appareils ultra économique et performant.

Om onze klanten beter tevreden te stellen, werken wij alleen met de beste merken op de Europese markt:
Daikin en Mitsubishi Electric. Zo garanderen wij u een betrouwbare, optimale en efficiënte airconditioning
met een laag elektriciteitsverbruik.

Onze ontwerp- en berekeningsafdeling ontwikkelt op maat een warmtepompsysteem
dat voldoet aan uw behoeften.

Neem contact met ons op voor een
gratis offerte!

Ben je van plan om koelapparatuur te installeren? Wil je meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Politiques

Ons Kantoor
Adres
SOS hersteldienst
Openingsuren
Volg ons :

Wij zijn een koeltechnisch bedrijf gespecialiseerd in de installatie van alle soorten warmtepompen. Ons bedrijf, erkend door het Brusselse leefmilieu, VCA en Vinçotte, laat u toe de installatie van uw keuze te kiezen, deze te onderhouden en ook te herstellen.

Wij bieden een dienst aan zowel bedrijven als particulieren. Onze aandacht voor details resulteert in een hoge klanttevredenheid. De combinatie van onze ervaring, gemotiveerde medewerkers en de beste materialen stelt ons in staat onze projecten altijd binnen de afgesproken termijn af te ronden. Samenwerken met ons betekent duidelijke afspraken en een vlotte communicatie.

Heeft u een project voor de installatie van een warmtepomp? Wenst u meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Het onderhoud van uw warmtepomp is niet alleen nuttig, maar ook verplicht om het rendement en de duurzaamheid van het apparaat te garanderen.

Inderdaad, dit is nodig om ervoor te zorgen dat uw systeem goed werkt en om eventuele pannes te vermijden. Bij een correct onderhoud zal uw systeem minder verbruiken en gezondere lucht leveren.

Onderhoud van de warmtepomp: wanneer en hoe vaak?

De frequentie waarmee een warmtepomp moet worden onderhouden, hangt af van het model. Als u modellen hebt die de lucht kunnen zuiveren of ontgeuren, moet u de luchtzuiveraar om de drie maanden een onderhoudsbeurt geven en de ontgeurder ongeveer om de twee à drie jaar.

In ieder geval, als het koudemiddel in uw omkeerbare airconditioning meer dan 2 kg bedraagt, is jaarlijks onderhoud door een erkend professional verplicht.

Ons bedrijf heeft professioneel en gecertificeerd personeel:

  • Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM)
  • VCA basis veiligheidscertificaat
  • Opleiding in elektrische veiligheid en risico's BA4 en BA5

Inderdaad, Frigotech beschikt over de nodige kwalificaties en goedkeuringen om uw installaties zo goed en veilig mogelijk te onderhouden. Wij ondersteunen u met een jaarlijkse of semestriële onderhoudsdienst in de vorm van een contract op maat.

Wenst u uw warmtepomp te onderhouden? Wilt u een afspraak maken voor onderhoud? Neem contact met ons op, wij informeren u graag.

Wij garanderen u een dienst na verkoop of onderhoud die 7 d/7, 24u/24 beschikbaar is in heel België en Luxemburg.

Heeft u een reparatie nodig? Heeft u een probleem met uw installatie? Een panne of een storing? Neem dan contact met ons op! Onze techniekers komen zo snel mogelijk naar u toe. Zij zullen de situatie analyseren en snel en efficiënt al het nodige doen om uw installatie te herstellen.

WARMTEPOMP LUCHT/WATER

Wenst u uw woning of pand uit te rusten met een duurzaam en efficiënt lucht-water warmtepompsysteem? Doe een beroep op de expertise en kennis van Frigotech!

WARMTEPOMP WATER/WATER

Wenst u uw woning of pand uit te rusten met een duurzaam en efficiënt water-water warmtepompsysteem? Doe een beroep op de expertise en kennis van Frigotech!

WARMTEPOMP LUCHT/LUCHT

Wenst u uw woning of pand uit te rusten met een duurzaam en efficiënt lucht-lucht warmtepompsysteem? Doe een beroep op de expertise en kennis van Frigotech!

Ze praten over ons !
Bonjour, j’ai fait appel à Frigotech pour une installation d’une chambre froide pour mon restaurant. Parmi les sociétés que j’ai contactées, Frigotech m’a le plus intéressée au niveau qualité/prix. Tout s’est bien passé, hyper rapide et efficace. Merci encore !
Alain Van Wel
Nous tenons à remercier le professionnalisme de Frigotech. Nous avons fait appel à leur services pour installer une pompe à chaleur air-eau. Les techniciens ont été patients et efficaces face à mes innombrables questions 😊. Travail parfait et effectué à temps.
Louise Martin
Frigotech heeft de installatie van onze airconditioning gedaan Ik was aangenaam verrast door hun reactievermogen, hun aandacht voor onze behoeften en hun professionalisme. De technici legden stap voor stap alle details van de installatie uit. Ze waren punctueel en beantwoordden al onze vragen. Ik beveel de firma Frigotech ten zeerste aan!
Marianne & Bernard Laruelle-DeDecker
J’ai trouvé la société de référence pour installer une ventilation double flux pour mon domicile ! On s’y sent tellement mieux et l’air est plus purifié. Equipe au top et installation rapide et propre
Thibaut Lemaître-Maréchal

INSTALLATEUR WARMTEPOMP

Le choix d’une pompe à chaleur peut être un investissement important pour votre logement, mais les économies réalisées sur la facture énergétique peuvent rapidement compenser le coût initial. Il est donc important de bien réfléchir au choix de l’appareil, en prenant en compte les critères tels que le fonctionnement, la température de l’air extérieur, l’unité électrique, et bien sûr le prix. De plus, il est conseillé de faire appel à une entreprise spécialisée ou un frigoriste professionnel dans l’installation de pompes à chaleur pour bénéficier d’un devis clair et détaillé des travaux à effectuer, ainsi que pour garantir le bon fonctionnement de l’appareil. En choisissant une entreprise écologique, vous contribuez également à la préservation de l’environnement en réduisant la consommation énergétique de votre habitation.

In een woning is het energieverbruik vaak een van de belangrijkste uitgavenposten. Daarom wordt het vinden van een manier om de energiefactuur te verlagen de dagelijkse strijd van elk huishouden. En onder de beste alternatieven die er in die zin bestaan, is de installatie van een warmtepomp een optie die veel huishoudens kiezen. Inderdaad, Een warmtepomp vermindert het energieverbruik door warmte terug te halen waar mogelijk, uit de buitenlucht, uit de grond of uit het grondwater. Warmtepompen kunnen dan zorgen voor economische en efficiënte verwarming en sanitair warm water in uw huis.

Als u op zoek bent naar een installateur van warmtepompen in België, biedt Frigotech, uw erkende professionele installateur zijn expertise op dit gebied aan, met meer dan tien jaar ervaring. Voor de verwarming van uw woning of lokalen kunnen wij zorgen voor de realisatie van uw warmtepompproject en de installatie ervan, ongeacht de gebruikte energie (lucht, grond, water). Onze professionele installateurs in België hebben zich altijd ingezet om het comfort en de energieprestaties van woningen te verbeteren. Het gespecialiseerde team van Frigotech bestaat uit professionele techniekers van hoog niveau. Wij kunnen u een offerte bezorgen die precies past bij uw verwachtingen voor de aankoop en installatie van warmtepompen, maar ook voor de installatie van airconditioning- en ventilatiesystemen.

MAAR WAT IS EEN WARMTEPOMP?

La pompe à chaleur est un appareil qui permet de puiser les calories dans la terre ou dans l’air pour les restituer dans un bâtiment, un réseau de chauffage à base d’eau ou dans une ventilation. Tel un réfrigérateur, la PAC se compose d’un circuit frigorifique permet de transférer l’énergie grâce au changement d’état (liquide ou gaz) du fluide utilisé. La chaleur ou la fraîcheur est alors « pompée » directement dans l’air ou dans le sol (ou dans les eaux souterraines) selon le principe d’un transfert d’énergie thermique. Quant au fonctionnement de la pompe à chaleur, elle est dotée de système réversible permettent ainsi de chauffer, mais aussi de refroidir un espace.

Bij de keuze van uw warmtepomp voor een installatie zijn er hoofdzakelijk 3 soorten apparaten: aerothermie (lucht/lucht en lucht/water), hydrothermie (water/water) en geothermie (grond).

Warmtepomp lucht/lucht

Dit type lucht-lucht warmtepomp haalt warmte uit de lucht en zet die om in energie door warme lucht in huis te blazen. Zo vangen warmtepompen lucht-lucht warmte uit de buitenlucht op en geven deze in de vorm van een luchtstroom af aan een ruimte. Het voordeel van een warmtepomp lucht-lucht is dat veel modellen ook omkeerbaar zijn en dus in de zomer als airconditioning kunnen worden gebruikt.

De lucht/water aerothermische warmtepomp

La pompe à chaleur air/eau (appelé également pompe R/O) puise les calories dans l’air pour les restituer dans l’eau d’un réseau de chauffage (plancher chauffant, radiateurs…). Le plus gros avantage de ces types de pompes à chaleur est certainement sa facilité d’utilisation et d’installation. En effet pour l’installation d’une pompe à chaleur air/eau, le système peut se substituer sans aucun problème à une chaudière thermique existante. Il est souvent inutile de changer le circuit de chauffage ni les radiateurs. Une pompe à chaleur air/air est aussi adaptable, c’est-à-dire qu’elle peut être posée en neuf comme en rénovation, dans votre logement (appartement ou maison).

De hydrothermische warmtepomp water/water

Als u een waterbron in de buurt van uw huis heeft, kunt u kiezen voor de installatie van een water/water hydrothermische warmtepomp. Dit type pomp onttrekt warmte aan het water in een put of grondwater en verspreidt deze naar het systeem van het huis. Veel hygrothermische warmtepompen zijn ook omkeerbaar, ideaal voor koeling in de zomer. De warmtepomp water/water kan met horizontale sensoren, ondiep begraven om een groot gebied te bedekken, of met verticale sensoren, diep begraven om een klein gebied te bedekken.

De geothermische warmtepomp

In tegenstelling tot de twee andere warmtepompen, onttrekt de geothermische warmtepomp warmte aan de grond via leidingen die in een tuin of op een erf zijn begraven. De vloeistof die door deze leidingen circuleert, verzamelt dan de warmte die vervolgens de temperatuur van het verwarmingswater of het sanitair verhoogt.

GRÂCE À L’INSTALLATION D’UNE POMPE À CHALEUR, ÉCOLOGIE RIME AVEC ÉCONOMIE !

Bij de vervanging van een verwarmingssysteem dat energieverslindend is geworden, tijdens een innovatieproject of zelfs bij de constructie van een huis, doen veel mensen een beroep op Frigotech in België als warmtepompinstallateur. De warmtepomp is namelijk een bijzonder efficiënte, economische en ecologische oplossing op het gebied van verwarmingssystemen, en veel apparaten hebben ook een aircofunctie (omkeerbaar systeem).

Het installeren van een warmtepomp is vooral een manier om uw energiefactuur te verlagen. Het gebruik van de natuur als energiebron is een voordeel op alle niveaus, en dit is het belangrijkste voordeel van een warmtepomp als verwarmings-/airconditioningsysteem. Bovendien is het ook een kans om de overgang te maken naar hernieuwbare energiebronnen, die door de staat sterk worden aangemoedigd. Inderdaad, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Wallonië en Vlaanderen kennen verschillende energiepremies toe om iedereen aan te moedigen om zijn woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen.

Les avantages de la pompe à chaleur sont nombreux, mais l’un des plus importants est son fonctionnement à basse température, ce qui permet de réaliser des économies significatives sur la consommation électrique. En véritable expert installateur de pompe à chaleur en Belgique, notre entreprise œuvre aussi bien pour les particuliers que les professionnels. De même, nous intervenons aussi bien pour l’installation pompe à chaleur air-eauair-aireau-eau, systèmes de chauffage, que pour l’entretien, la maintenance, la réparation de pompe à chaleur, et tout type de travaux liés à l’installation, la rénovation, l’entretien et le dépannage de vos appareils de chauffage, climatisation, ventilation, pompe à chaleur…  Pour proposer un service professionnel et mieux satisfaire les besoins et les attentes de notre clientèle, nous ne travaillons qu’avec les meilleures marques sur le marché européen notamment : Daikin et Mitsubishi Electric. Pour faire appel au service de nos installateurs professionnels en Belgique ou  pour une demande de devis à titre totalement gratuit, pour vous renseigner sur les prix, ou encore pour toutes vos questions, contactez notre équipe en Belgique. Nos professionnels régulièrement formés sur les réglementations en vigueur se feront une joie de vous renseigner. Vous pouvez également consulter sur le site, les avis laissés par nos clients satisfaits de la qualité de nos prestations.

Alle producten hebben een garantie van 2 jaar.

Wij garanderen dat onze producten overeenstemmen met uw bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die u mag hebben met betrekking tot de productspecificaties. Wij garanderen ook dat onze producten voldoen aan alle bestaande wetten op het moment van uw bestelling.

frigotec
ONS WERKGEBIED
© Copyright - Frigotech: Airconditioning, Koeling, Ventilatie, Verwarming
Mening van klanten
Erg goed
5.0 / 5.0