Warmtepomp

Afhankelijk van de warmtebron (water, lucht, grond) die u kunt aanboren en wat u wilt verwarmen (water, lucht of beide), zijn er verschillende warmtepompmodellen beschikbaar. Sommige zijn meer geschikt voor woningen in de stad.

Het principe van de warmtepomp is eenvoudig: calorieën onttrekken aan de omgeving (water, lucht, bodem) en deze in de vorm van warmte afgeven aan het verwarmingssysteem waarop hij is aangesloten.

Het voordeel van het systeem is het lage energieverbruik. Hoewel het moeilijk is het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een warmtepomp te schatten, verschilt deze van traditionele verwarmingssystemen in die zin dat zij warmte afneemt en niet produceert.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen:

  • Lucht-water-warmtepomp ;
  • Water/water-warmtepomp ;
  • Lucht/lucht-warmtepomp

Sommige zijn zelfs uitgerust met een airconditioningsfunctie voor de zomer.

Warmtepompen onttrekken energie :

  • In de grond (geothermische warmtepomp) ;
  • In grondwater (aqua thermische warmtepomp) ;
  • Of in de buitenlucht (aerothermische warmtepomp).

Bij Frigotech bieden we onze klanten een breed gamma ultralichte en performante toestellen aan.

Om onze klanten beter tevreden te stellen, werken wij alleen met de beste merken op de Europese markt: Daikin en Mitsubishi Electric. Hierdoor kunnen wij u een betrouwbare, optimale en efficiënte airconditioning garanderen met een laag stroomverbruik.

Onze ontwerp- en berekeningsafdeling zal een warmtepompsysteem ontwikkelen dat is afgestemd op uw behoeften.

Wilt u uw woning of bedrijfspand uitrusten met een duurzaam en efficiënt warmtepompsysteem? Doe een beroep op de expertise en knowhow van Frigotech!

Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie van elk type warmtepomp. Erkend door Leefmilieu Brussel, VCA en Vinçotte, laat onze onderneming u toe de installatie van uw keuze te kiezen, ze te onderhouden en ook te herstellen.

Wij bieden service aan zowel bedrijven als particulieren. Onze aandacht voor details resulteert in een hoge klanttevredenheid. De combinatie van onze ervaring, gemotiveerd personeel en het beste materiaal stelt ons in staat onze projecten altijd binnen de afgesproken termijn te voltooien.  Werken met ons betekent duidelijke afspraken en vlotte communicatie.

Hebt u een project voor de installatie van een warmtepomp? Wenst u meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op, wij informeren u graag!

Onderhoud van uw warmtepomp is niet alleen nuttig, het is ook verplicht om de efficiëntie en de levensduur van het toestel te garanderen.

Het is immers een noodzakelijke ingreep om de goede werking van uw systeem te garanderen en eventuele storingen te vermijden. Wanneer uw systeem goed wordt onderhouden, zal het minder verbruiken en gezondere lucht verspreiden.

Warmtepomp onderhoud: wanneer en hoe vaak?

De frequentie waarmee een warmtepomp moet worden onderhouden, hangt af van het model. Als u modellen hebt die de lucht kunnen zuiveren of ontgeuren, moet u de luchtzuiveraar om de drie maanden een onderhoudsbeurt geven en de ontgeurder ongeveer om de twee à drie jaar.

In ieder geval, als het koudemiddel van uw omkeerbare airconditioning meer dan 2 kg weegt, is onderhoud door een erkende vakman elk jaar verplicht.

Ons bedrijf heeft professioneel en gecertificeerd personeel:

  • het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM)
  • VCA Certificaat Basisveiligheid
  • Opleiding veiligheid en elektrische risico's BA4 en BA5

Frigotech beschikt over de nodige kwalificaties en erkenningen om uw installaties op de meest conforme en veilige manier te onderhouden. Wij ondersteunen u met een jaarlijkse of halfjaarlijkse onderhoudsservice in de vorm van een op maat gemaakt contract.

Wilt u uw warmtepomp onderhouden? Wilt u een afspraak maken voor onderhoud? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Wij garanderen u een dienst na verkoop of onderhoud die 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar is in heel België en Luxemburg.

Heeft u een reparatie nodig? Hebt u een probleem met uw installatie? Een inzinking of een mislukking? Neem dan contact met ons op! Onze technici komen zo snel mogelijk naar u toe. Zij zullen de situatie analyseren en snel en efficiënt al het nodige doen om uw installatie te herstellen.

Onze warmtepompdiensten

Acheter Pompe à chaleur pas chere

Lucht-water warmtepomp

Wilt u uw woning of bedrijfspand uitrusten met een duurzaam en efficiënt lucht-water warmtepompsysteem? Doe een beroep op de expertise en knowhow van Frigotech!

installation Pompe à chaleur

Water/water-warmtepomp

Wilt u uw woning of bedrijfspand uitrusten met een duurzaam en efficiënt water/water-warmtepompsysteem? Doe een beroep op de expertise en knowhow van Frigotech!

faire installer une Pompe à chaleur

Lucht/lucht-warmtepomp

Wilt u uw woning of bedrijfspand uitrusten met duurzame en efficiënte warmtepompsystemen? Doe een beroep op de expertise en knowhow van Frigotech!

Geïnteresseerd in onze diensten?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN GRATIS OFFERTE

We willen graag de professionaliteit van Frigotech bedanken. We hebben van hun diensten gebruik gemaakt om een lucht/water-warmtepomp te installeren. De technici waren geduldig en efficiënt met mijn ontelbare vragen 😊. Perfect werk en op tijd klaar.

Alle producten worden geleverd met 2 jaar garantie. Wij garanderen dat onze producten in overeenstemming zijn met uw bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die u op grond van de productspecificaties mocht hebben. Wij garanderen ook dat onze producten voldoen aan alle bestaande wetten op het moment van uw bestelling.