Koelmachine voor de productie van gekoeld water/glycol

De koelers, ook "chillers" genoemd, zullen zich in de komende jaren zeker ontwikkelen, omdat zij de hoeveelheden koelmiddelen beperken door de vloeistof tot één eenheid te beperken en de koude te verdelen via koud water, dat een natuurlijke en niet-vervuilende vloeistof is.

Werking van koelers

Een waterkoelmachine gebruikt hetzelfde principe als andere airconditioners op basis van een koelcircuit, maar het verschil is dat de verdamper op water is gebaseerd. In plaats van lucht te koelen, koelt de koelmachine water dat vervolgens lucht koelt, hetzij via een luchtbehandelingsunit (AHU) of via een ventilatorconvector of lucht/water-cassette.

Gebruik van koelers

Chillers worden overal gebruikt waar het gebruik van koelmiddelen om technische of ecologische redenen moet worden beperkt.

Deze systemen zijn dus te vinden in de residentiële sector, maar ook in de tertiaire en de industriële sector:

  • In een hotel zijn bij airconditioning van een kamer met een gekoeldwatersysteem geen noodventilatie en een koelmiddeldetector nodig, aangezien de binnenunit vrij van koelmiddel is.
  • In de commerciële sector is het bijvoorbeeld om technische redenen veel gemakkelijker om gekoeld water te distribueren in een gebouw met meerdere verdiepingen dan om koelmiddel te distribueren.
  • In de residentiële sector hebben koelmachines het voordeel dat zij de hoeveelheden koelmiddel beperken</ Dit voordeel kan het bijvoorbeeld mogelijk maken af te zien van de verplichting tot periodieke lekkagecontrole.
  • In de industrie wordt gekoeld water gebruikt voor procesdoeleinden bij de vervaardiging of conservering van bepaalde producten.

Een ander onbetwistbaar voordeel van gekoeld water is dat het koude opslag mogelijk maakt via het gebruik van een buffertank waarin een voldoende hoeveelheid gekoeld water kan worden opgeslagen.

Frigotech is een onderneming die gespecialiseerd is in de installatie en het onderhoud van koelers. Wij bieden u op maat gemaakte, zuinige en ultrastille installatieoplossingen die voldoen aan de Brusselse milieunormen.

Dankzij onze diensten verzekeren wij een volledige opvolging van de koelinstallaties, installaties in perfecte staat en een storingsdienst die 7/7d 24/24u beschikbaar is.

Hebt u een project voor de installatie van een koelmachine? Wenst u meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op, wij informeren u graag!

Geïnteresseerd in onze diensten?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN GRATIS OFFERTE

Alle producten worden geleverd met 2 jaar garantie. Wij garanderen dat onze producten in overeenstemming zijn met uw bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die u op grond van de productspecificaties mocht hebben. Wij garanderen ook dat onze producten voldoen aan alle bestaande wetten op het moment van uw bestelling.